De Alchemist – Paulo Coelho

Dit tijdloze boek neemt je mee op een betoverende reis vol spirituele ontdekkingen en persoonlijke transformatie. Deze roman draait om de zoektocht naar een schat. Maar de ware schat die hier wordt onthuld is de schat diep in onszelf verscholen ligt.

Hoofdpersoon Santiago is een herdersjongen die op zoek gaat naar een schat die hij in zijn dromen heeft gezien. Zijn zoektocht voert hem door de Sahara en leidt hem naar een ontmoeting met de mysterieuze Alchemist.

Hoewel de zoektocht naar de materiĆ«le schat in het hart van het verhaal staat, onthult Coelho een diepere waarheid: de schat die we zoeken bevindt zich vaak dichter bij huis dan we denken. In de loop van Santiago’s reis ontdekt hij dat zijn echte schat niet buiten zichzelf ligt, maar binnenin zijn eigen ziel en bewustzijn.

De zoektocht naar jouw persoonlijke legende en betekenis, je diepste verlangens en het vertrouwen op het universum om je te leiden zijn centrale thema’s in De Alchemist. Coelho moedigt de lezer aan om vooral zelf hun dromen na te streven, ongeacht de obstakels die ze onderweg tegenkomen.

Hij herinnert ons eraan dat we het potentieel hebben om de alchemist van ons eigen leven te zijn. Dat we vaak onnodig ver reizen om te ontdekken wat we werkelijk zoeken en dat de ware schat in onszelf schuilt.

Dit boek is een inspirerende gids voor iedereen die op zoek is naar de betekenis van hun eigen reis en de schat die thuis op hen wacht.

Arbeiderspers | 2021

Scroll naar boven