Ontstaan van Het Schildpad

In de herfst van 2013 lopen Pieter-Bas en ik drie dagen op het Heuvellandpad in het mooie Limburg. Even samen eropuit. Ons eigen ritme, genieten van de natuur, onze gesprekken, de inspiratie en de verbinding met elkaar.

Al lopend mijmeren we over hoe we dit fijne gevoel mee kunnen nemen naar huis. Vasthouden klinkt dan wat krampachtig. Ontspanning, verwondering en geluk laten zich immers niet vasthouden.

Zo ontstaat ons idee voor Het Schildpad. Een pad dat overal ligt en gevormd wordt door de mens die het beloopt, waar die ook is en zo altijd thuis is. Net als de schildpad die zijn schild, zijn huis, bij zich draagt.

Tien jaar later, in de herfst van 2023, brengen we Het Schildpad de wereld in. We nodigen je van harte uit met ons mee op reis te gaan op Het Schildpad.

Deze pelgrimstocht gaat over het verweven van de ervaringen van het pelgrimeren in het dagelijks leven. Tijdens je werk, het uitlaten van de hond, een spontaan gesprek met zomaar iemand op straat, iemand die je niet kent een glimlach schenken, het maken van een foto van slakjes tussen het mos op een boom, een vreemde een helpende hand bieden, het schrijven in je dagboek, een onbekende alle goeds wensen.

De ervaring van het pelgrimeren thuisbrengen, in het hier en nu, hoe mooi is dat?

Wij gaan thuis op reis, ga je mee?

Scroll naar boven