De winkel

vaste verzendkosten
binnen Nederland €2,95

(naar België afhankelijk van gewicht)

Verzending van de artikelen in de webwinkel wordt verzorgd door Pelgrimsdingen, een van de andere ‘dingen’ die we doen. Daar zie je verder niet veel van, behalve op de e-mails en de factuur die je krijgt.

Magazine Jacobsstaf 'Heilig Jaar'

00033
€3,95
Op voorraad
1
Productgegevens

De Jacobsstaf is een magazine waarmee op luchtige wijze kennis kan worden gemaakt met pelgrimeren, zowel naar Santiago de Compostela als in eigen land. Het richt zich op fietsers en wandelaars met belangstelling voor zingeving, slow tourisme of duurzaam en ecologisch verantwoord toerisme.

Dit magazine is een eenmalige luxe-editie van het kwartaalblad van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. Deze luxe-editie wordt uitgeven ter gelegenheid van het Heilig jaar 2021. In een Heilig Jaar valt de naamdag van Sint Jacobus, 25 juli, op een zondag. Voor de middeleeuwse pelgrim was een bedevaart in een heilig jaar aantrekkelijk omdat hij dan een volle aflaat kon verdienen, dat wil zeggen dat al zijn zonden vergeven waren. Voor de hedendaagse pelgrim heeft een pelgrimage in zo’n jaar een bijzondere sfeer, bijvoorbeeld omdat dan de Puerta Santa in de kathedraal van Santiago is geopend. Na een Heilig jaar wordt die weer dichtgemetseld. Het vorig Heilig Jaar was in 2010, al weer elf jaar geleden. In een Heilig Jaar worden altijd veel extra pelgrims verwacht.

Bewaar dit product voor later
Scroll naar boven